The Comic Book And Me #35

Well, the comic book and me, just us, we caught the bus
The poor little chauffeur, though, she was back in bed
On the very next day, with a nose full of pus
Yea! Heavy and a bottle of bread
Bob Dylan - "Yea! Heavy And A Bottle Of Bread"

'Mevrouw Tom' en ik hebben de neiging om door te slaan. Zo gebeurde het dat zij en ik enkele maanden nadat we plezier kregen in het lezen van comics een partij van enkele honderden comics tegen een kiloprijs kochten. De reden om zo'n grote partij comics in één keer voor een zacht prijsje te kopen is om te ontdekken welke comic-series ons wel en welke ons niet aanspreken.
Tussen die honderden comics zitten exemplaren van bekende uitgevers als Marvel en DC, maar ook een groot aantal comics van minder bekende uitgevers.
Een van de comics van een minder bekende uitgever in deze partij is My Inner Bimbo #4. My Inner Bimbo werd door 'mevrouw Tom' al enkele maanden geleden gelezen en van het stempel 'bagger' voorzien. Die stempel zorgde er voor dat ik het lezen van My Inner Bimbo maanden voor me uitgeschoven heb. Gisteren heb ik My Inner Bimbo gelezen en ik moet zeggen dat ik het met het oordeel van 'mevrouw Tom' eens ben. Als comic is My Inner Bimbo niet veel soeps, maar voor de serie "The Comic Book And Me" is deze comic wel interessant.
Ergens midden in het verhaal staat, enigszins plompverloren, de tekst van "Young But Daily Growing" in My Inner Bimbo #4 afgedrukt. Wat doet deze songtekst in deze comic? Ik heb werkelijk geen flauw idee.
"Young But Daily Growing" werd door Bob Dylan in 1967 opgenomen en is te horen op The Basement Tapes Complete. Of de makers van My Inner Bimbo aan Dylans versie dachten van "Young But Daily Growing" verklapt de comic niet. Het is mogelijk. My Inner Bimbo #4 werd uitgegeven in 2008. Welleswaar was The Basement Tapes Complete toen nog niet uitgebracht, maar een opname van Dylans versie van "Young But Daily Growing" circuleerde toen al wel enkele jaren op bootleg.

Geen opmerkingen: