Dylan kort #1100

Het is vakantietijd, het was de afgelopen dagen bloedheet. Ik heb het de afgelopen week wat rustiger aan gedaan. Zie hier een poging tot een inhaalslag.

De laatste setlist die ik hier publiceerde (in "Dylan kort #1099") is van 27 juni, al weer een paar dagen geleden. De setlists van de concerten op 29 juni en 1, 2, 4, 5 en 6 juli zien er allemaal hetzelfde uit: Things Have Changed / She Belongs To Me / Beyond Here Lies Nothin' / Workingman's Blues #2 / Duquesne Whistle / Waiting For You / Pay In Blood / Tangled Up In Blue / Full Moon And Empty Arms // [intermission] // High Water (For Charley Patton) / Simple Twist Of Fate / Early Roman Kings / Forgetful Heart / Spirit On The Water / Scarlet Town / Soon After Midnight / Long And Wasted Years / Autumn Leaves // [encores] // Blowin' In The Wind / Love Sick
Bob Dylan heeft blijkbaar zijn standaard-setlist voor de zomer van 2015 gevonden.
Een testpersing (New York-opnamen) van Blood On The Tracks wordt door platenzaak Amoeba aangeboden voor 12.000 dollar. Zie hier. Ik heb de bank al gebeld voor een lening, maar de medewerker moest alleen maar lachen. En dus was het zoeken naar een alternatief. Dat heb ik inmiddels gevonden. Ik stop al het statiegeld dat ik ontvang in een oude sok in de hoop dat Amoeba wil wachten met de verkoop van die plaat tot ik voldoende heb gedronken.
Een recensie van de cd Dylan, Cash, And the Nashvile Cats - inclusief een aardig stukje film over de gelijknamige tentoonstelling - staat hier.
Een kort stukje over "Bob Dylan's Blues" staat hier.
Voormalig manager van Bob Dylan, Jerry Weintraub, is maandag op 77-jarige leeftijd overleden. Zie hier.
Onder de titel "Bob Dylan is alles" staat er een uitvoerig (e-mail) interview met Matthijs van Nieuwkerk over muziek in de zomereditie van HP De Tijd. Hoewel de titel van dit stuk doet vermoeden dat Van Nieuwkerk veel over Bob Dylan te zeggen heeft, valt dit nog al tegen. Na een prikkelende vraag / opmerking van Ruud Meijer vertelt Van Nieuwkerk in een regel of zeven wat hij van Dylan vindt. Aangezien ik alleen in het Dylan-deel van dit interview geïnteresseerd ben, is dit voor mij onvoldoende om de portemonnee te trekken voor de aanschaf van HP De Tijd. [met dank aan Ed]
De film Peace, Love And Misunderstanding bevat de volgende dialoog [met dank aan Alja]:
"Grace is an institution, I mean, they say Dylan had a thing for her"
"Bob Dylan?"
"No, the other Dylan"
De (Dylanloze) trailer zie je hier.

Geen opmerkingen: