De storm zal overwaaien

'If I can't help somebody with a word or song,
If I can't show somebody they are travelin' wrong.
But I know I ain't no prophet an' I ain't no prophet's son.
I'm just a long time a-comin' an' I'll be a long time gone.'

- Long time gone -

Ondanks de goede voornemens om de dag na het Sinterklaasfeest de schop in het huishouden te zetten, kom ik vandaag niet verder dan wat op de bank hangen, muziek draaien. Langzaam maar zeker ploegen mijn oren zich door de nieuwste opnamen uit 1963. De opname van de zogenaamde McKenzie-tape is werkelijk opmerkelijk. Veel betere geluidskwaliteit dan we hadden.
Zoiets doet de onrust in de lucht wat vergeten. De gordijnen mogen dicht blijven.

Niet lang na het middageten valt er een bruine enveloppe door de brievenbus. Afzender: Sony Music. In de enveloppe een glitch-vrije cd ter vervanging van het gemankeerde exemplaar van Hard rain in The Complete album collection vol. 1. Toch aardig van Sony Music dat ze waar voor je geld geven.
Ik ga er tenminste van uit dat die vervangende cd glitch-vrij is. Ik heb 'm nog niet gehoord, mijn oren zijn nu afgesteld op 1963, niet op Hard rain.

Mijn oren zijn dan misschien wel afgesteld op 1963, de gedachten zijn al twee jaar verder. Vandaag gaat een gelukkige koper - als alles volgens planning gaat - met een Fender gitaar onder de arm naar huis. Niet zomaar een Fender gitaar, maar het exemplaar dat Bob Dylan tijdens het Newport Folk Festival in 1965 bespeeld zou hebben.
Van 1963 naar 1965 is een grote sprong in Dylanland.
Wie de sprong wil wagen kan de dvd The Other side of the mirror opzetten. Die dvd toont Dylan tijdens de Newport Folk Festivals van 1963, 1964 en 1965.
Van het broekie in 1963 via de munt-op-z'n-kant songdichter in 1964 naar de schrik van alle folkmoeders in 1965.

Mijn oren en gedachten liggen mijlen uit elkaar vandaag.
Reden genoeg om de gordijnen dicht te houden, rustig te blijven liggen.
De storm zal overwaaien.

Geen opmerkingen: