L'Explosion rock

Ik heb hier al een aantal malen aandacht besteed aan de tentoonstelling L'Explosion rock in Parijs (6 maart - 15 juli 2012). Om deze tentoonstelling een beetje luister bij te zetten, heeft Sony drie cd-uitgaven onder de titel L'Explosion rock op de markt gebracht:

1. een dubbel-cd met nummers uit de periode 1961 - 1966;
2. de bij 1 genoemde dubbel-cd in luxe verpakking met tien foto's van Dylan;
3. een boxje met al Dylans albums (m.u.v. Greatest hits) van Bob Dylan t/m Blonde on blonde + de dvd The Other side of the mirror.

Over het boxje (#3) schreef ik eerder in 'Dylan kort # 815' o.a. dat het nogal veel weg heeft van het in samenwerking met De Volkskrant uitgegeven boxje uit 2009 & dat er in het boxje een boekje zit dat helemaal niet geschreven is voor dit boxje, maar voor de dubbel-cd (#1 & #2).
Vandaag bracht de pakketbezorger #2 uit bovenstaande lijst. Het is een grote box, bijna net zo groot als een elpee.
Wanneer je de doos opent, zitten links de twee cd's met daaromheen de songtitels (er staat verdikkeme 'Love minus zero' - zonder 'no limit' & 'Rainy day woman #12 &35' met een 'a' in plaats van een 'e'. Knuppels zijn 't). Aan de rechterkant zit een uitsparing waarin de tien foto's zitten. Of liever de reproducties. Er zitten een aantal mooie reproducties bij, maar ze zijn zeker niet alle tien van zeer goede kwaliteit.
Vervolgens heb ik gezocht naar het bijbehorende boekje, zoals dat ten onrechte in het boxje met 7 cd's & 1 dvd zit, maar niks hoor. Geen boekje.

Ik voel me nu een mopperkont (& ergens ben ik dat ook wel). Het is een mooie uitgave, maar het had zoveel beter kunnen zijn wanneer alle foto's zo mooi als de beste foto's in dit pakket waren afgedrukt, wanneer het boekje in dit pakket was opgenomen. Het is geen goedkoop pakket, voor dat geld had Sony best even dat beetje extra kunnen geven.
Begrijp me niet verkeerd, ik heb absoluut geen spijt van mijn aankoop. Ik ben er erg blij mee. Het had alleen - met een klein beetje meer liefde tijdens het productieproces - nog zoveel mooier kunnen zijn.

Geen opmerkingen: